• Start
  • azteco-electronics

azteco-electronics

Azteco electronics b.v. is in 1 februari 1997 gestart als verzelfstandiging van een assemblage afdeling van het voormalige Holec Ridderkerk met 1 klant zonder eigen SMD faciliteiten maar met erg veel ervaring en kennis op het gebied van vermogenselektronica. Testen en conformal coaten waren ook belangrijke activiteiten die op met een zeer hoog kwaliteitsniveau werden uitgevoerd. Klanten van toen waren de Nederlandse spoorwegen, RET, HTM, Amsterdamse openbaar vervoer, maar ook vele buitenlandse openbaar vervoerbedrijven.

Al snel werd een SMD pick-and-place machine aangeschaft van het merk Mydata. Snelheid was geen belangrijke eis maar kwaliteit en flexibiliteit wel. De naam Azteco ontstond toen ook en is een samenvoeging van de strategische activiteiten: Assemblage (van A tm Z, vandaar de Z in de naam) Testen en conformal coaten. Na vele ups maar helaas ook wat downs is Azteco electronics een hele stabiele partner op het gebied van elektronica productie gebleken.

De grote klantenkring is erg trouw en rekent op meedenken, kwaliteit en flexibiliteit van de organisatie. Eigenschappen die reeds bij de opstart van het bedrijf aanwezig waren. Heden ten dage wordt nog steeds geproduceerd met Mydata (inmiddels Mycronic) pick and place machines. Alle investeringen die in de loop der jaren zijn gedaan voldoen aan de eisen die bij de start van de onderneming zijn opgesteld. Kwaliteit en flexibiliteit. De slogan “High mix, Low volume, High quality” aangevuld met High knowledge is door Azteco electronics reeds in 1997 in de markt verwezenlijkt.

Per 2 december 2016 is Azteco electronics overgenomen door de CDS Holding. Met de aansluiting van Azteco bij CDS electronics, Head electronics en Muco Technologies is Azteco onderdeel geworden van een grotere organisatie die sterk is op zowel het gebied van ontwikkeling als productie van elektronica. Daarmee is voor de langere termijn de continuïteit voor Azteco zeker gesteld.

Per 1 januari 2021 is Azteco electronics samengevoegd met CDS Electronics op de locatie van CDS Electronics aan de Galileistraat in Rotterdam. Met totaal ruim 4.400 m2 voor productie R&D en testen gaat men hier met behoud van de eigen kernwaarden samen verder onder de vlag van CDS Electronics.

Naar de CDS-Electronics Homepage

© 2021 CDS Electronics. All Rights Reserved.