kwaliteit

Kwaliteit leveren is een absolute voorwaarde voor succes.
Het is een noodzakelijke voorwaarde geworden om in deze tijd te mogen leveren. En zo hoort het ook te zijn. Vanzelfsprekend hanteren wij kwaliteitssystemen en zijn wij gecertificeerd conform ISO 9001 sinds 1992. Goede kwaliteit gaat echter verder dan dat. Het hoort een tweede natuur te zijn voor alle medewerkers in de organisatie.
Kwaliteit betekent ook dat wij voor u in de gaten houden of bepaalde componenten uit productie gaan. In overleg kunnen we voor een bepaalde periode een hoeveelheid van die betreffende componenten op voorraad nemen of voor u een alternatief zoeken. Met de klant wordt per product, ten aanzien van alle hierboven genoemde aspecten, specifiek besproken wat de risico's en bijbehorende eisen zijn. Op basis daarvan worden afspraken gemaakt ten aanzien van testen en voorraadbeheer, die door middel van ons kwaliteitssysteem geborgd worden.

TESTEN

Alle producten die via ons geleverd worden zijn uitvoerig geïnspecteerd en getest. In de productie onderscheiden we in principe drie soorten testen.
optische test

Optische test

Ten eerste is er de Optische test waarbij gekeken wordt of alle componenten op de juiste manier aanwezig zijn. Dit kan visueel, maar ook geautomatiseerd door middel van een zogenaamde AOI scanner. AOI staat voor automated optical inspection.
MDA test - pinnenbed

MDA test

Ten tweede is er de MDA test. MDA staat voor Manufacturers Defects Analyses. Deze test geschiedt altijd via het pinnenbed. Op alle contactpunten op de print wordt gemeten of de juiste componenten geplaatst zijn en of deze allemaal de juiste waardes en eigenschappen hebben.
functionele test

Functionele test

De functionele test inspecteert of de print ook daadwerkelijk datgene doet waar hij voor bedoeld is. Een functionele test kan uitgevoerd worden door middel van aansluiten op de connectoren of via het pinnenbed. Een daarvoor geschreven programma geeft de printplaat alle mogelijke signalen en simuleert daardoor werkelijk bedrijf. Op de uitgangen wordt gekeken of de print ook daadwerkelijk de juiste signalen afgeeft.

┬ę 2022 CDS Electronics. All Rights Reserved.