AOI automatische optische inspectie

Met een geautomatiseerd camera systeem worden onze printplaten component voor component gecontroleerd op aanwezigheid en op de kwaliteit van de soldering.

Bepaalde defecten komen alleen met deze test naar voren. Sommige componenten zijn voor het primair functioneren van een print niet direct noodzakelijk. Bij een functionele test komt het ontbreken van een dergelijk component dan niet aan het licht.

Natuurlijk worden alle printplaten na iedere stap in het proces visueel gecontroleerd, maar zeker als er een groot aantal componenten op een printplaat zit bestaat altijd de kans dat een ontbrekend component of een mindere soldering over het hoofd wordt gezien. Met de AOI scan worden dergelijke omissies ge√Įdentificeerd.
optische test

Optische test

Ten eerste is er de Optische test waarbij gekeken wordt of alle componenten op de juiste manier aanwezig zijn. Dit kan visueel, maar ook geautomatiseerd door middel van een zogenaamde AOI scanner. AOI staat voor automated optical inspection.
MDA test - pinnenbed

MDA test

Ten tweede is er de MDA test. MDA staat voor Manufacturers Defects Analyses. Deze test geschiedt altijd via het pinnenbed. Op alle contactpunten op de print wordt gemeten of de juiste componenten geplaatst zijn en of deze allemaal de juiste waardes en eigenschappen hebben.
functionele test

Functionele test

De functionele test inspecteert of de print ook daadwerkelijk datgene doet waar hij voor bedoeld is. Een functionele test kan uitgevoerd worden door middel van aansluiten op de connectoren of via het pinnenbed. Een daarvoor geschreven programma geeft de printplaat alle mogelijke signalen en simuleert daardoor werkelijk bedrijf. Op de uitgangen wordt gekeken of de print ook daadwerkelijk de juiste signalen afgeeft.

© 2022 CDS Electronics. All Rights Reserved.