MDA manufacturing defects analyses

Door middel van een pinnenbed met een groot aantal pin-contacten worden printen die gereed zijn gecontroleerd. In hoog tempo worden alle contacten aangestuurd, doorgemeten en geanalyseerd.

Voor vrijwel alle printen die wij in enige seriegrote maken wordt een specifiek pinnenbed gebouwd en een programma geschreven dat de print analyseert. Door middel van deze test worden defecte componenten of foutieve solderingen gedetecteerd.
optische test

Optische test

Ten eerste is er de Optische test waarbij gekeken wordt of alle componenten op de juiste manier aanwezig zijn. Dit kan visueel, maar ook geautomatiseerd door middel van een zogenaamde AOI scanner. AOI staat voor automated optical inspection.
MDA test - pinnenbed

MDA test

Ten tweede is er de MDA test. MDA staat voor Manufacturers Defects Analyses. Deze test geschiedt altijd via het pinnenbed. Op alle contactpunten op de print wordt gemeten of de juiste componenten geplaatst zijn en of deze allemaal de juiste waardes en eigenschappen hebben.
functionele test

Functionele test

De functionele test inspecteert of de print ook daadwerkelijk datgene doet waar hij voor bedoeld is. Een functionele test kan uitgevoerd worden door middel van aansluiten op de connectoren of via het pinnenbed. Een daarvoor geschreven programma geeft de printplaat alle mogelijke signalen en simuleert daardoor werkelijk bedrijf. Op de uitgangen wordt gekeken of de print ook daadwerkelijk de juiste signalen afgeeft.

© 2022 CDS Electronics. All Rights Reserved.